Добрина Паричкова

Роден на 6 май 1981 год. в град Бургас. Той започва да танцува на 7 години в школите по спортни таци към МКЦ с преподаватели Андрей Тодоров и Добрина Паричкова. Председател по това време е господин Румен Йорданов. След 3 години усилени тренировки неговото първо участие е в зала ''Младост'' на поредното издание на Международния турнир ''Купа Бургас'' в Бургас през 1991 год., след което започва и неговата танцова кариера. Преминава успешно през всички танцови класове с първата си партньорка Анна Гюрова. Те заедно достигат до клас C, след което се разделят и веднага се сформира нова двойка с Десислава Атанасова, те заедно достигат до клас B, но не се задържат заедно като двойка повече от 2 години.
Най накрая той среща Ралица Манолова, с която постига и най големите си успехи в своята кариера. Те са заедно повече от 5 години и стават абсолютни шампиони в клас А - латиноамерикански танци на всички състезания в България, и така достигат върховия
клас М (международен клас) за кратко време. След което се подготвят за Републиканското първенство на България в курорт Албена и там в групата на младежи латиноамерикански танци заемат 5 място. На следващата година на Щерион му предстои отбиване на воената служба и така се очертава, че те тренират само един месец преди шампионата за 2001 г., но за изненада на всички те попадат на финал в групата на Аматьори - Латиноамерикански танци. От там те имат поредица от Международни състезания, на които се представят успешно. Те взимат участие на престижни състезания в държави като Австрия, Германия, Словакия, Чехия, Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Гърция и др.

След 13 годишна танцова кариера Щерион Камбуров има шанса да замине за Южна Корея по покана на танцово студио в столицата Сеул, и така той сменя своя статус от сустезател към треньор. Започва да се занимава с малки и големи двойки. След 4 години той се утвърждава като треньор в Корея и неговите двойки попадат на финалите на Шампионата на Корея. След което получава покана за съдия в Корея и други азиатски страни като Китай, Филипините, Хонг Конг. От 2004 год. той започва да кани много български треньори и танцьори в Южна Корея с цел да популяризира името на България и да докаже, че именно българските дейци в спортните танци са талантливи и работливи и че се справят добре в тази сфера. Така успява да издигне името на България в танцов аспект до ниво, че вече става традиция корейци да идват всеки септември за Международния турнир'' Купа Бургас''. Другата страст на Щерион е дизайна на танцови и сценични костюми и облекла - той успешно пробива с различни идей и създава свой колекций под собствен лейбъл Shteri Style.

През април месец 2010 год. той се завръща в България в родния си Бургас и се присъединява към отбора на КСТ ''Бургас 75'' и от тук нататък той е вече част от най- успешния в България клуб по спортни танци.

„Танцът е моя живот - ще продължавам да танцувам, преподавам и помагам на всеки който желае да стане добър танцьор” - споделя младият треньор.

Адрес:
Щерион Иванов Камбуров
Бургас 8000,
ул. ''Цар Асен'' 55
тел. 0887/362-636
E-мейл: steriman81@yahoo.com
Уеб сайт: www.shteristyle.com

виж фото галерията на Щерион